Fiske metoder

Her kan du læse om de fiskemetoder vi bruger,

og hvad vores erfaringer er med dem

 

 

Geddefiskeri generelt

Geddefiskeri generelt kan nogle gange være en svær størrelse, at blive klog på. Bedst som man mener, at man har fundet "Den Hellige Gral", så bliver man igen udfordret på både tålmodighed og tro på tingene.

 

Agnfiskeri

Fiskeri med agnfisk er nok en af de mest praktiserede metoder i DK, til at fange gedder, og det er også på agnfisk, at man oftest ser de helt store gedder bliver fanget. Men måden man fisker agnfisken varierer meget, og vi vil her forsøge at belyse nogle af de oftest anvendte metoder.

 

Spinnefiskeri (UL-fiskeri) 

Spinnere, woblere, blink og hvad der ellers findes af universialt spinnegrej, det går man sjældent galt af. Man kan fiske det på simpelt grej, og man kan forholdsvis hurtigt og billigt få bygget et fornuftigt arsenal af endegrej op.

 

Fluefiskeri 

Fluefiskeri efter rovfisk er i den grad underholdende, men er ligesom fluefiskeri generelt noget, som kræver en del øvelse, før man mestrer kasteteknikken. Den store fordel er, at man med fluestangen kan lave en helt speciel præsentation af sin agn i vandet, hvor man kan fiske meget langsomt, men stadig utrolig livligt og forførende.

 

Jerkbaitfiskeri

Jerkbait er fiskeri med en slags wobler, hvor man tilfører agnen liv ved at rykke den gennem vandet ved at slå med stangsidsen. Fiskemetoden er forholdsvis ny i Danmark, men har med rekord-hast fanget interessen hos mange, nybegyndere som erfarne, geddefiskere over hele landet.

 

Jigfiskeri

Fiskeri med jigs, shads og hvad der ellers findes af store som små gummidyr, er også en yderst effektiv fiskemetode, som der jævnligt bliver taget rigtig pæne gedder på. Mange af vores første gedder blev fanget på jigs, og vi tager sjældent nogen steder uden, at æsken med de mest bruge gummidyr er i tasken.

 

Fiskeri med store softbaits

Fiskeri med store gummiagn stammer oprindeligt fra USA, hvor Magnum Bulldawgs i mange år har været en af de mest effektive fiskemetoder efter Musky/Muskie (geddens artsfælle Muskellungen). Men det er bestemt også en ganske fortrinlig agntype efter gedderne, som ikke lader sig skræmme af strørrelsen på disse agn.

 

Trolling- og dørgefiskeri

Fiskemetoden med at trække en wobler eller agnfisk efter båden er både en yderst effektiv fiskemetode, men også en rigtig god måde at få afsøgt en del vand på, og dermed lokalisere hvor gedderne står henne.

Vi vil meget gerne understrege, at dette selvfølgelig ikke er nogen facitliste, men blot beretninger om vores erfaringer. Artiklerne er derfor ment som inspirationskilder og ikke andet.

Ondfisk.dk © 2008

 

Ondfisk-teamet

 

 

Thomas Wang

Bosiddende i Esbjerg-området.

 

Yndlingsfiskemetode er store gedder på jerkbait og gerne i perioden, hvor de kan fiskes på helt lavt vand.

Elsker det adrenalinkick man får, når gedderne tager agnen hårdt og aggressivt. Ynder også en langsom swim-bait, en hurtig spinner eller en tur med fluestangen.

 

Fisker også en del på de jyske kyster efter bl.a. havørreder.

 

Båd: Askeladden 475 Fighter

 

PR-gedde: 13,6 kg

 

Skriv til Wang

 

 

 

Ronnie Bull

Bosiddende på Hornsherrede imellem Roskilde- og Isefjorden på Sjælland.

 

Yndlingsfiskemetode er store brakvandsgedder på fluestangen, og ynder selv at binde fluerne, tilpasse forfang, liner og alt hvad dertil hører.

Står heller ikke af vejen for fiskeri med jerkbait, store gummidyr eller en kæmpe spinner, som helst skal "Burnes".

 

Besøger også jævnligt Roskilde og Isefjorden efter havørrede, aborre eller bare hornfisk for sjov.

 

Båd: Linder 400 Sportsmann.

 

PR-gedde: 10,5 kg

 

Skriv til Bull