Ondfisk Nyheder

 

 

04-07-2013

Så er der kommet et par nye geddeflue opskrifter - Artiklen om flashfluen er blevet opdateret og lagt sammen med artiklen andre fluer, ligesom Ildfluen og Marabou Baitfish er blevet født og beskrevet.

 

26-11-2012

Vores artikel omkring fluefiskeri efter gedde har fået en tiltrængt opdatering, har fået tilføjet et par nye billeder samt markant bedre beskrivelser mm.

 

23-06-2012

Vi har været i gang med en større omstrukturering af siden, hvor hele kapitlet om fiskevande er blevet fjernet. Siden med dybdekort og Skærgården er dog bibeholdt, og kan nu findes under Grej og artikler, ligesom en ny artikel om Rügen også er kommet til.

 

Samtidig er der også kommet nyt læsestof under fiskemetoder, hvor en artikel om Fiskeri med store soft-baits er kommet til, men også under Grej og artikler er "Hollænder-rig" Grub-rigs mm. dukket op.

 

 

 

 

Her finder du fangstrapporter fra 2014

 

 

 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 -

 

 

Søndag d. 26. Oktober 2014

 

Endelig lykkedes det Wang, at komme af sted på en formiddags tur. Dagen startede noget sløjt og søen virkede nærmest helt forladt. Der blev afprøvet adskillige forskellige agn uden held og det var først da der blev sat en Buster Jerk på, der skete noget. Inden for kort tid havde Wang haft 5 hug, med én 2 kgs gedde i båden. Ikke helt så god statistik, så der er vidst lidt rust der skal bankes af på reflekserne. Bedst som der var kommet lidt gang i fiskeriet, knækkede linen i et kast og Buster Jerken var væk. Nu skulle der tænkes lidt ud af boksen og der blev monteret en stor spinner. Allerede i andet kast var der et kontant hug, fra en 4-5kgs gedde, som desværre fik rystet sig løs igen. Nu var troen der og der gik heller ikke længe inden endnu en gedde huggede. Det var et kæmpe gab der pludseligt inhalerede spinneren. Efter en hård fight, kunne Wang lande en stor flot gedde på 110 cm og 8,9 kg, som ryger direkte ind på en top 5 placering på PR listen. Dejlig måde at slutte en fisketur af på.

 

Wang med gedde på 110 cm / 8,9 kg.

 

 

 

Fredag d. 16. Maj 2014

 

Bulls geddepremiere d. 1. maj blev lidt af en sløj omgang, hvor det blev til en enkelt pindegedde på ca. 6 timers fiskeri. Gedden havde tilmed nærmest indhaleret flue og krogsæt, og blev derfor hurtig genudsat uden fotosession som følge.

 

Derfor var brakvands-premieren dagen, hvor der skulle rådes bod for dette. Bull var tændt som sjældent før, da han trak i snoren til motoren, der som altid sprang i gang, men da den kort efter blev sat i bak-gear, så døde den fuldstændig, og ville ikke starte igen. Kort efter sprang snoren i starteren, så det kunne næsten ikke gå meget værre - Så nu skal den på operationsbordet et smut, da tændingen formentlig er stået af.

Men bevæbnet med et enkelt batteri og elmotoren, så blev der selvfølgelig ikke søgt så meget omkring, som planen oprindeligt havde været. Især ikke da der var fralandsvind, og området var ud mod det åbne hav. Bull lykkedes dog med at fange i alt 6 brakke gedder med de to største på 81 og 84 cm, så helt skidt gik det heldigvis ikke.

 

 

Turens største på 84 cm                  Største flue-gedde på 81 cm

 

 

 

Søndag d. 4. Maj 2014

 

Wang var taget en tur på søen, i selskab med Jesper og Orla. Det var en rigtig hyggelig dag ved vandet, selvom de helt store fangster udeblev.

Wang var dog lidt uheldig, da den ene gedde skulle afkroges. Den ruskede voldsomt med hovedet og det endte med at den ene krog satte sig i tommelfingeren. Krogen gik ind lige under neglen og ud lidt længere nede på spidsen. Gedden hang nu med den ene krog i kæften og den anden i tommelfingeren, samtidig med at den forsatte sine rusk. Det endte selvfølgelig med, at den fik flået krogen ud gennem hud m.m. og efterlod en grum lille revne ind i fingeren, av av.

Da dagen var omme havde Wang fanget 8 gedder i alt, med de største på 2 - 2,5 kg.

 

 

Fin lille maj gedde                                   og gedde med store sår

 

 

 

D. 26. - 28. Marts 2014

 

Som altid havde vi i slutningen af marts et par fisketure, og denne gang var det det danske brakvand, som var målet for fiskeriet. Vi havde planlagt overnatning i campinghytte og 3 dages fiskeri fordelt på 3 forskellige steder i DK.

 

Dag 1: startede lidt sløvt, og vi måtte søge rundt i nogle timer, inden vi fandt fiskene. Men da vi først havde fået luret, hvor de befandt sig, så var de der til gengæld også i store mængder. Dagens højdepunkter var, da Bull havde et kæmpe hug på fluestangen, men uden at han fik kroget gedden, som til gengæld krøllede hans forfang til ukendelighed og tyggede fluen over i 2 dele. Under et minut senere havde Wang et godt hug på en swimbait, og han kunne efter en hektisk fight lande sin til dato største brakvandsgedde på 5,7 kg/90 cm.

Gedderne var virkelig svære at lure, og det ene øjeblik huggede de hårdt på alt, og det næste fulgte de bare med eller vendte rundt ved båden. Men i alt blev det til 39 gedder fordelt med 19 til Bull og 20 til Wang. Og så tør vi slet ikke tænke på, hvor mange vi mistede eller havde med ind til båden.

 

Dag 2: blev en noget anderledes fisketur end dagen forinden. Vi havde virkeligt svært ved at finde gedderne i de store vandmasser, og vi nåede nok at få sejlet 15-20 km, inden vi så skyggen af den første gedde. Men det lykkedes os at finde en mindre vig, hvor der dog slet ikke var samme mængde gedder som dagen forinden, men hvor det til gengæld virkede til, at gennemsnitsstørrelsen var noget højere. Wang mistede et par fine fisk inde ved båden, ligesom at han lykkedes med at fange endnu en pæn gedde, som denne gang var på 5,2 kg/90 cm. Bull måtte til sidst opgive fluestangen, som bare ikke virkede som medicinen på dagen, og lykkedes helt mod slutningen af dagen at fange end rigtig pæn gedde på 5,4 kg/88 cm på jerkbait. Så selvom det var en hård dag, hvor der virkelig måtte arbejdes for fangsterne, så var smilet alligevel store, da vi sejlede ind, da vi begge havde fået en pæn fisk ud af anstrengelserne.

 

Dag 3: fandt vi forholdsvis hurtigt fiskene, som dog i løbet af hele dagen var ret sløve til at hugge. Vi accepterede dog, at vi måtte arbejde hårdt for huggene, og det lykkedes også Bull at fange turens største flue-gedde på 4,2 kg/81 cm. Wang prøvede løbende lidt med UL-stangen, for at se om det kunne lokke lidt mere, og det lykkedes ham da også at fange, sin til dato tungeste gedde på UL-grejet, som var på 3,8 kg/79 cm. Inden dagen var omme, ville vi dog lige prøve endnu en lille vig af, og her fandt vi nogle yderst hug-villige gedder, og vi havde stort set kontakt til fisk i hvert kast. Flere af gedderne i denne vig var i 3-4 kg klassen, og det var lidt med vemod, at vi måtte sejle ind. Dagen var dog bestemt godkendt, og med 37 gedder i båden, hvor over halvdelen lå på 2 - 2½ kg. og opefter, så kan vi vel ikke tillade os at klage.

 

Med 78 gedder i båden på 3 dage, så må turen bestemt anses for værende godkendt. Selvfølgelig havde vi håbet på et par af de helt store madammer, men med 3 stk. 5+ gedder i båden og et utal af 3-4 kg. fisk, så er det også svært at være oprigtig utilfreds. Det var et par virkelig fede dage, hvor vi har oplevet noget af det bedste brakvandsfiskeri, vi har oplevet til dato - Også sammenlignet med f.eks. skærgården og Rügen.

 

 

Wang får sin swimbait befriet fra en flot gedde på 5,2 kg/90 cm

 

 

Bull med sin største fra turen på 5,4 kg/88 cm

 

 

Turens største på 5,6 kg/90 cm                  Største flue-gedde på 4,2 kg/81 cm

 

 

 

Lørdag d. 8. Marts 2014

 

Bull var lige ude og testfiske en lokal afvandingskanal, og selvom vejret viste sig fra sin absolut bedste side, så er det jo ikke høj sol og ingen vind, man som geddefisker håber på. Men skønt var det bestemt, selvom det var lidt varmt i et par neopren-waders.

Der blev affisket store stræk af kanalen, og det var helt tydeligt, at gedderne stod samlet, og at man ofte havde flere hug, når man fandt fiskene, hvorimod store dele kunne være fuldstændig døde. Det blev til 4 gedder i alt på en formiddags fiskeri, og et forsigtigt gæt på vægten ville være 2 - 3 - 3,5 og 4 kg, så det var bestemt turen værd. Og man kunne godt se, at vi skriver marts, da mange af dem var godt tykke.

Men en lækker dag og sikkert ikke sidste gang, at det vand bliver besøgt.

 

 

Smuk forårsmorgen ved kanalen                  gav gedde omkring 4 kg

 

Wang var ligeledes ude for at få lidt gedder i tale. Det blev til ca. 3 timers fiskeri i meget flot forårs vejr. Desværre var Wang temmelig uskarp og fik ikke sat krogene ordenligt i modhugget, hvilket kostede 4 pæne gedder mistet. Dog lykkedes det at få 2 stk. gedder i båden, med den største på 82 cm. Så alt i alt, en herlig formiddag på søen.

 

Wang med gedde på 82 cm.

 

 

Lørdag d. 1. Marts 2014

 

Wang var taget af sted med fluestangen og jerkbaitstangen i båden. Dagen startede med lidt jerkbaitfiskeri og efter kort tids, meldte den første gedde sig. Da det var meget vindstille, besluttede Wang sig for, at fluestangen skulle luftes lidt. Over et lavvandet område, tog en fin lille gedde fluen. Den blev hurtigt genudsat og efter kort tid, var der bud efter fluen igen. Det var en pæn fisk, som desværre smuttede, da Wang sov lidt i timen og ikke var hurtig nok til at holde linen stram nok. Der skulle kæmpes meget for at få gedderne i tale og det blev i alt til 4 fisk i båden.

 

Fin lille "forårs" gedde til Wang.

 

Den 23/2 havde Wang lokket hans far med en tur på kysten. Årets første fisketur gav 2 stk. fine blanke havørreder på lige omkring målet til Wang. 

 

Årets første fisk til Wang. En flot blank havørred.

 

 

Lørdag d. 1. Marts 2014

 

Det har været lidt småt med fangstrapporterne herinde på det seneste, men det er ikke fordi, at der ikke er blevet fisket.

 

Bull har haft 3 ture ved fjorden efter havørrederne, men uden så meget som et enkelt nap har dette kastet af sig. Dertil skal det dog også siges, at der er gået fuldstændig flue i det, og alle turene har, uanset vinde på 10-15 ms, været med fluestangen, hvilket i sagens natur har givet lidt yderligere udfordringer til fiskeriet.

Grunden til at netop havørrederne har vundet januar og februar-opmærksomheden var, at Bull inden nytåret havde et par gode ture, med flere fisk på fluestangen - Og så skulle det selvfølgelig lige udforskes lidt mere.

 

Koldt vand og varm kaffe er altid en speciel kombination.

 

Men efter et par nulture efter de blanke fisk, så var abstinenserne efter lidt grov gedde ved at være tilstrækkeligt store. Dette sammenholdt med, at der var kommet et par nye fluestænger mm. i stalden #8 + #10, så faldt valget på, at der skulle fiskes brakvandsgedder.

 

Første tur gav kun 4 gedder i båden, men mest opløftende af alt, at det med en 10er stang er muligt at tæve selv de store geddefluer 20+ meter ud i suppen, selvom det igen blæste 10-15 ms. De største fisk lød på 3-3,5 kg, men blev hurtigt genudsat, da forventningerne under hele turen var på, at der kom noget endnu mere "fotogent" forbi.

 

D. 1 marts stod jo i forårets tegn, og selvom vinden for en gangs skyld havde lagt sig, så havde tågen gjort det samme. Dagen viste sig svær med fluestangen, idet det virkede som om, at gedderne virkeligt skulle provokeres til hugget. Det blev dog til omkring 10 gedder, hvoraf turens første var omkring 3 kg, og derefter var det pinde-bonanza for resten. Igen blev alle gedderne hurtigt genudsat, da det trods alt er mere besværligt at tage billeder alene.

 

Tæt tåge over det brakke vand gav kun mindre gedder.

 

 

 

 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 -

 

Ondfisk-teamet

 

 

Thomas Wang

Bosiddende i Esbjerg-området.

 

Yndlingsfiskemetode er store gedder på jerkbait og gerne i perioden, hvor de kan fiskes på helt lavt vand.

Elsker det adrenalinkick man får, når gedderne tager agnen hårdt og aggressivt. Ynder også en langsom swim-bait, en hurtig spinner eller en tur med fluestangen.

 

Fisker også en del på de jyske kyster efter bl.a. havørreder.

 

Båd: Linder 355 Sportsmann.

 

PR-gedde: 13,6 kg

 

Skriv til Wang.

 

 

Ronnie Bull

Bosiddende på Hornsherrede imellem Roskilde- og Isefjorden på Sjælland.

 

Yndlingsfiskemetode er store brakvandsgedder på fluestangen, og ynder selv at binde fluerne, tilpasse forfang, liner og alt hvad dertil hører. 

Står heller ikke af vejen for fiskeri med jerkbait, store gummidyr eller en kæmpe spinner som helst skal "Burnes".

 

Besøger også jævnligt Roskilde og Isefjorden efter havørrede, aborre eller bare hornfisk for sjov.

 

Båd: Linder 400 Sportsmann.

 

PR-gedde: 10,5 kg

 

Skriv til Bull

 

Ondfisk.dk © 2008