Grej og artikler

Grej og artikler

 

Geddefiskeri generelt

 

Catch & Release

Begrebet "Catch & Release" (eller C&R som mange kalder det) er noget, som man heldigvis oftere og oftere hører fra lystfiskere. Især karpe- og fredfiske-fiskere har i årevis udøvet udpræget Catch & Release-fiskeri, og efterhånden vinder det også større og større indpas hos geddefiskere.

 

Praktiske hjælperedskaber

Hvis man lige som os sætter stor pris på ”Catch & Release” fiskeriet, og vil have de bedste forudsætninger for at genudsætte sin fangst, så er det utrolig vigtigt, at man har godt og funktionelt værktøj ved hånden, når fisken er kommet på land/i båden.

 

Gedden: Myter og fakta

Gedden er nok en af Danmarks mest myteomspundne dyr, og stort set alle mennesker man snakker med, har en holdning til den. De fleste synes, at den bør dø, da den spiser alle laksesmolt eller bare er en grimmer én, nogen synes den er direkte ulækker, mens andre godt er klar over, hvilken rolle gedden spiller i økoballancen. Og så er der selvfølgelig sådan nogen som os, som forguder fisken.

 

Endegrej

 

Hjemmelavede Grub-rigs

Når det kommer til at lave rigs til diverse gummidyr som grubs, curly tails, beaver tails og paddle tails, så er der flere forskellige muligheder for, hvordan man kan lave rigs. "Hollænder-rigget" er ikke til at komme udenom, men også noget så simpelt som en jig-krog og en stinger-krog giver rigtig mange muligheder for, hvordan man kan fiske disse gummidyr.

 

Flash- og squidspinner

Her er lidt inspiration til, hvordan man laver en helt almindelig (og kedelig) spinner om til noget meget mere gedde/aborre venligt.

 

Ildfluen - Bindevejledning

I teksten herunder, vil vi forsøge at beskrive den farverige og ganske velfangende geddeflue - Ildfluen. Det er nok ikke svært, ud fra udseendet på fluen, at regne ud hvor navnet kommer fra. Fluen er virkelig giftig i især de lidt mere uklare vande, eller hvis der fiskes efter sløve gedder, som skal provokeres til hugget.

 

Flashflue - bindevejledning

Her er en bindevejledning til en af vores absolutte storfangere af flashfluer. Der er ikke holdt tilbage på guldkornene, så den burde også virke for andre.

 

Marabou Baitfish - Bindevejledning

Marabou Baitfish (som vi har valgt at kalde den) er en super simpel flue at binde, hvilket gør den yderst egnet til begyndere bag fluestikket. Den kræver heller ikke, at man køber sig delvist fattig i materialer, da den består af forholdsvis få komponenter. Men det er der slet ikke noget forgjort i, for den fisker stadig ganske fortrinligt, og gedderne nærmest kaster sig over den.

 

Forfang mm.

 

Forfang til jerkbaitfiskeri mm.

Efterhånden som vores fiskeri har udviklet sig, så er vi også begyndt at stille støre krav til grejet, og især når det kommer til forfang, så der der virkeligt blevet eksperimenteret.

 

Forfang til fiskeri med agnfisk

Hjemmelavede forfang her illustreret med billeder af knuder og beskrivelse af materialer.

 

Bådartikler

 

Ombygning af Linder 400

Vi er gået i gang med at ombygge en Linder-jolle, som bliver fremtidens fiskebåd for os. Projektet er endnu ikke færdigt, og det samme er artiklen heller ikke, men der vil løbende komme opdateringer, efterhånden som det tager form.

 

Både og flydering

Når det kommer til valg af båd, så kan markedet godt indledningsvist virke uoverskueligt. Vi har haft både flydering, gummi-, plast- og glasfiberjoller, og vil herunder forsøge at beskrive vores erfaringer med de forskellige både.

 

Udflugter/fiskevande

 

Svensk skærgård ved Karlskrona

Karlskrona, Blekinge, Svergie

 

Brakvandsområde ved Rügen

Sharapode/Göhren, Nordtyskland

 

Dybdekort

Vi har uploadet en række dybdekort til siden, så andre også kan få glæde af dem. Vi vil gerne understrege, at vi ikke har undersøgt fiskeretten i alle søerne, og at fiskeri derfor ikke nødvendigvis er tilladt.

 

Diverse

 

Kastenet til at fange agnfisk

Vi har efterhånden brugt umenneskelig mange timer på at fange angfisk med stang og snørre. Vi har et par gange været ude for, at vi først sent kunne komme igang med geddefiskeriet, eller at man midlertidig måtte instille fiskeriet, for igen at fiske efter agnfisk, hvorfor vi begyndte at se os omkring efter alternative metoder.

Ondfisk.dk © 2008

 

Ondfisk-teamet

 

 

Thomas Wang

Bosiddende i Esbjerg-området.

 

Yndlingsfiskemetode er store gedder på jerkbait og gerne i perioden, hvor de kan fiskes på helt lavt vand.

Elsker det adrenalinkick man får, når gedderne tager agnen hårdt og aggressivt. Ynder også en langsom swim-bait, en hurtig spinner eller en tur med fluestangen.

 

Fisker også en del på de jyske kyster efter bl.a. havørreder.

 

Båd: Askeladden 475 Fighter

 

PR-gedde: 13,6 kg

 

Skriv til Wang

 

 

 

Ronnie Bull

Bosiddende på Hornsherrede imellem Roskilde- og Isefjorden på Sjælland.

 

Yndlingsfiskemetode er store brakvandsgedder på fluestangen, og ynder selv at binde fluerne, tilpasse forfang, liner og alt hvad dertil hører.

Står heller ikke af vejen for fiskeri med jerkbait, store gummidyr eller en kæmpe spinner, som helst skal "Burnes".

 

Besøger også jævnligt Roskilde og Isefjorden efter havørrede, aborre eller bare hornfisk for sjov.

 

Båd: Linder 400 Sportsmann.

 

PR-gedde: 10,5 kg

 

Skriv til Bull

Vi vil meget gerne understrege, at dette selvfølgelig ikke er nogen facitliste, men blot beretninger om vores erfaringer. Artiklerne er derfor ment som inspirationskilder og ikke andet.